Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ουκρανία: 12χρονο αγόρι νεκρό από βομβαρδισμούς

Καθώς και μια 55χρονη γυναίκα

oukrania

Ένα 12χρονο αγόρι και μια 55χρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια βομβαρδισμού κατά του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι διοικητικές αρχές του Ντόνετσκ που θεωρείται το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, ανέφεραν ότι το παιδί σκοτώθηκε καταμεσής του δρόμου, ενώ η γυναίκα χτυπήθηκε από οβίδα η οποία έπεσε μέσα στο διαμέρισμά της σε μια περιοχή η οποία τις τελευταίες ημέρες σφυροκοπείται από πυρά πυροβολικού. «Μια οβίδα τη χτύπησε απευθείας» ανέφερε ο γιος της άτυχης γυναίκας. «Δεν ξέρω γιατί δεν χτυπήθηκα και εγώ. Στεκόμουν δίπλα της. Μόνο στο λαιμό μου ένιωσα ελαφρώς ένα κάψιμο», πρόσθεσε.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε μια λίμνη αίματος και έναν κρατήρα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 12χρονος στην περιοχή Κιουμπουσχέβσκι. Οι κάτοικοι είπαν ότι ο μικρός έτρεχε προς ένα καταφύγιο όταν τον χτύπησε η βόμβα. Από τον σφοδρό βομβαρδισμό χτυπήθηκαν πολλά κτίρια στην ίδια περιοχή μεταξύ των οποίων και ένα παιδιατρικό νοσοκομείο καθώς μια οβίδα έπληξε την οροφή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά μέσο όρο 13 άνθρωποι, στρατιώτες, αντάρτες και άμαχοι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά από την επίσημη κατάπαυση του πυρός η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των ουκρανικών αρχών και των φιλορώσων ανταρτών. Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και οι αποσχιστές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση των όρων της εκεχειρίας.

Πάνω από 4.300 μαχητές και άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών τον Απρίλιο. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, κυρίως μέσα στους τελευταίους δυο μήνες, ανέφερε ο ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By