Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ουκρανία: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με τους φιλορώσους

Ολοκληρώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Μινσκ – Δεν ορίστηκε νέα ημερομηνία συνάντησης

oukrania800_180214

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες της Ουκρανίας με τους φιλορώσους αυτονομιστές που έγιναν στο Μινσκ και ακόμη δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία συνάντησης για την συνέχιση των «δύσκολων» διαπραγματεύσεων.

Οι συνομιλίες επαναλήφθηκαν έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία έφτασαν τους 4.700.

«Ήταν μια δύσκολη προκαταρκτική συνάντηση (..) η ημερομηνία της επόμενης δεν καθορίστηκε», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν, σε ιστότοπο των αυτονομιστών μετά το πέρας της συνάντησης στο Μινσκ, η οποία διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες.

Ο αντιπρόσωπος της επαρχίας Λουχάνσκ Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο χαρακτήρισε επίσης «δύσκολες» τις συνομιλίες και υπογράμμισε ότι «δεν ορίστηκε» η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, υπενθύμισε ότι «προβλέπεται ένας δεύτερος κύκλος (συνομιλιών)», χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Αρχικά προβλεπόταν ότι αν η σημερινή συνάντηση ήταν επιτυχής, θα ακολουθούσουν νέες διαπραγματεύσεις την Παρασκευή με εκπροσώπους των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Κίεβο Μιχαήλ Ζουράμποφ, η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Χάιντι Ταλιαβίνι και εκπρόσωποι των αυτονομιστών.

Πάντως ο διπλωματικός σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Βαλέρι Τσάλι, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε αποτελέσματα σήμερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By