Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ουγγαρία: Τριετής φυλάκιση σε όποιον περνά τον «αντιμεταναστευτικό» φράχτη

Η χώρα κατασκευάζει φράχτη κατά των μεταναστευτικών ροών

metanastes skopia

Με τριετή φυλάκιση θα τιμωρούνται όσοι συλλαμβάνονται να περνούν το φράχτη που κατασκευάζει η Βουδαπέστη στα σύνορα με τη Σερβία, σύμφωνα με σχέδιο νόμου.

Το νομοσχέδιο αυτό, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει 13 μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταξύ άλλων να επιβάλει σκληρότερες ποινές στους διακινητές αλλά και τη δημιουργία μιας «ζώνης» στα σύνορα όπου θα παραμένουν οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους.

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεταλλικού φράχτη, ύψους περίπου 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Από τις αρχές του έτους 140.000 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή- έχουν περάσει από τα σύνορα αυτά και οι 10.000 από αυτούς μπήκαν στην Ουγγαρία την τελευταία εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιείται ο ποινικός κώδικας, δίνει περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να παρεμβαίνουν σε «καταστάσεις κρίσης». Εφόσον εγκριθούν, τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By