Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ουάσιγκτον: Άνοιξε πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον όπου ένας άνδρας συνελήφθη επειδή πυροβόλησε εναντίον της πρεσβείας της Κούβας χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, ανακοίνωσε η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας.

“Γύρω στις 2:15 σήμερα το πρωί (9:15 ώρα Ελλάδος) στην Ουάσιγκτον πράκτορες της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας παρενέβησαν έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς κατά της πρεσβείας της Κούβας”, ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Ένας άνθρωπος συνελήφθη για κατοχή αδήλωτου πυροβόλου όπλου και αδήλωτων πυρομαχικών με πρόθεση να σκοτώσει, καθώς και για κατοχή ενός γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως “δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας”.

Το κίνητρο της ενέργειας του υπόπτου παραμένει άγνωστο.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι επίλεκτο σκέλος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, υπεύθυνη για την προστασία των σημαντικών προσωπικοτήτων των ευαίσθητης σημασίας κτιρίων.

Πέντε χρόνια έπειτα από την ιστορική προσέγγιση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εκ νέου στο χαμηλότερο επίπεδό τους.

Οι σχέσεις δεν σταμάτησαν να επιδεινώνονται μετά την άφιξη στον Λευκό Οίκο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετέβαλε γρήγορα την πολιτική της χαλάρωσης που είχε υιοθετήσει ο Δημοκρατικός προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By