Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ουκρανία: Οι στρατιώτες στο Φιδονήσι είναι «ζωντανοί και καλά»

Ανακοίνωση του ουκρανικού ναυτικού λέει πως αναγκάστηκαν να παραδοθούν «λόγω έλλειψης πυρομαχικών» – Κρατούνται στη Σεβαστούπολη

Ότι οι στρατιώτες στο Φιδονήσι είναι «ζωντανοί και καλά», ανακοίνωσε το ουκρανικό Ναυτικό τη Δευτέρα, δίνοντας τέλος στο θρίλερ για την τύχη τους, μετά την άρνησή τους να παραδοθούν στο τελεσίγραφο των Ρώσων.

Το Φιδονήσι, το ακατοίκητο νησί, απέναντι από τη Μολδαβία και κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία, έχει πέσει πλέον σε χέρια Ρώσων. Ωστόσο, οι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του δεν έχουν χάσει τη ζωή τους.

To ηχητικό ντοκουμέντο όπου 13 Ουκρανοί συνοριακοί φρουροί του νησιού Zmiinyi απαντούν «Αντε γ@@@τε» στους Ρώσους που τους ζητούν να παραδοθούν

Σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε ότι οι στρατιώτες στο Φιδονήσι απέκρουσαν δύο επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων, αλλά στο τέλος αναγκάστηκαν να παραδοθούν «λόγω έλλειψης πυρομαχικών».

Ρωσικά ΜΜΕ έδειξαν εικόνες από τη μεταφορά των στρατιωτών στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου και κρατούνται.

Η ενημέρωση αναφέρει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές του νησιού: φάρους, πύργους και κεραίες.

By