Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Π. Χρηστίδης: Παράλογη η απόφαση του Ν. Φίλη, δε λύνει τα προβλήματα και αποστεώνει τα χωριά μας

Η έλλειψη σχεδίου και η προχειρότητα στη διαπραγμάτευση στοιχίζει καθημερινά στην Παιδεία μας

xristidis
Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος τύπου του Πα.Σο.Κ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει πληθυσμιακό κριτήρια στη λειτουργία των νηπιαγωγείων, χωρίς ωστόσο να προσμετρά σε αυτά, τις ανάγκες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Η Χαριλάου Τρικούπη, δια στόματος του Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, κάνει λόγο για παράλογη διάταξη η οποία αποστεώνει τα χωριά μας και αναγκάζει τους γονείς να αλλάξουν είτε κατοικία, είτε εργασία προσαρμόζοντας την ζωή τους σε μια νέα πραγματικότητα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και το γεγονός πως αρκετοί νηπιαγωγοί μετά από μία τέτοια απόφαση θα οδηγηθούν στην  ανεργία

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη στο δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινό

«Η Διάταξη που προτείνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την οποία ένα Νηπιαγωγείο θα χρειάζεται 14 νήπια για να λειτουργήσει ειναι παράλογη και δεν λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αποστεώνει τα χωριά και αναγκάζει τους γονείς να αλλάξουν είτε κατοικία, είτε εργασία, προσαρμόζοντας την ζωή τους σε μια νέα πραγματικότητα, μιας και στη νηπιακή ηλικία, τα παιδιά δε μπορούν ποτέ να μετακινηθούν μόνα τους και χωρίς προστασία. Ταυτόχρονα, προκαλεί αύξηση της ανεργίας στον κλάδο των νηπιαγωγών.

Η έλλειψη σχεδίου και η προχειρότητα στη διαπραγμάτευση στοιχίζει καθημερινά στην Παιδεία μας.»

(Visited 1 times, 1 visits today)