Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Π.Καμμένος: «Καθαρή μίζα 41,9 εκατ. ευρώ από τα ελικόπτερα»

«Τα πληρώσαμε τρεις φορές παραπάνω από το κανονικό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας

kammenos600_181213

Σε σοβαρές καταγγελίες για τα ελικόπτερα ΝΗ-90 και την αγορά τους από τη Γερμανία, τη Φινλανδία, αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε στο TVKOSMOS ότι η σύμβαση για την παραλαβή των 11 ελικοπτέρων αντιστοιχούσε σε ποσό 690 εκατ., αλλά κάνοντας την πρόσθεση για την καταβολή όλων των ποσών για την αγορά έβγαινε ένα ποσό γύρω 650 εκατ. ευρώ! Η διαφορά αφορούσε σε ένα swap που θα πληρωνόταν έξτρα από τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο το ΓΕΕΘΑ διατεινόταν ότι η πληρωμή δεν έγινε, αλλά φτάνοντας τελικά στο υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε ότι τελικά το ποσό είχε δοθεί. «Υπήρξε μίζα 41, 9 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι για τα 240 εκατ. που πληρώθηκαν δεν είχαν κοπεί τιμολόγια.

Ο ίδιος τόνισε ότι από τα 11 ελικόπτερα που παραλάβαμε πετάνε μόνο τα 2, ενώ τα πληρώσαμε 3 φορές παραπάνω από το κανονικό. Για το τι προτίθεται να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε ότι υπάρχει ήδη φάκελος στη Βουλή, αλλά κανένας δεν έχει μιλήσει, κάτι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα όταν θα τεθεί το θέμα στο κοινοβούλιο. Σε ερώτηση επί υπουργίας ποίου έγινε αυτό διευκρίνισε ότι «Το ζήτημα είναι διαχρονικό από το 2003 μέχρι σήμερα».

Όσον αφορά στα υποβρύχια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «αν ο Τσοχατζόπουλος είναι μέσα, είναι για τροχαία παράβαση μπροστά σ” αυτά που έχουν κάνει οι υπόλοιποι». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «χαλάμε τη σούπα» στους Γερμανούς, ενώ κατηγόρησε την Μέρκελ ότι μας πάσαρε στραβά υποβρύχια με αντάλλαγμα λίγο ΕΣΠΑ παραπάνω.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By