Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Π. Ρήγας: «Η κυβέρνηση δεν θα κλείσει πάση θυσία την συμφωνία»

«Θα κλείσει η συμφωνία όταν είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού»

rhgas

Από τη βήμα της Βουλής, όπου πραγματοποιείται συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, διαμήνυσε ότι «η χώρα, η κυβέρνηση δεν θα κλείσει πάση θυσία την συμφωνία. Πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε την χώρα ασφαλή, όχι όμως έναντι παντός τιμήματος».

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Ρήγας είπε πως η χώρα μας δίνει τη μάχη στις διαπραγματεύσεις κι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ξεκάθαρα μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε προκειμένου να κλείσουμε αυτή τη συμφωνία κι επίσης ότι από ποιο σημείο – το οποίο είναι φανερό – και έπειτα δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

«Ο καθένας λοιπόν από δω και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες του» είπε ο κ. Ρήγας επισημαίνοντας πως αυτό απευθύνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ διότι ορισμένοι, όπως ο κ. Σταθάκης, λέει «πρέπει να κλείσει η συμφωνία και να πάμε σε εκλογές».

«Ε, όχι λοιπόν δεν θα κλείσει η συμφωνία αν οι τροϊκανοί εξακολουθούν να πιέζουν. Θα κλείσει η συμφωνία όταν είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και αν δεν μπορεί να κλείσει η συμφωνία θα κληθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχει κανένας ανεύθυνος» τόνισε. Πρόσθεσε μάλιστα πως τότε θα δουν κάποιοι «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» και πόσο εύκολα λέμε ωραία πράγματα.

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως όταν έρθει η ώρα της ευθύνης «θα δούμε πως θα σας αντιμετωπίσει κι εσάς ο ελληνικός λαός». Τέλος εξέφρασε την ελπίδα να «μην το αντιμετωπίσουμε σύντομα και για τη χώρα, για σας», καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι προβαίνει σε προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού όταν διακηρύττει ότι δεν θα χρειαστούμε νέο δανεισμό και ταυτόχρονα θα έχουμε και δημοσιονομική σταθερότητα αλλά και θα υπάρξουν παροχές και αποκατάσταση των αδικιών και διανομή στις κοινωνικά ασθενείς ομάδες και αύξηση συντάξεων και μισθών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By