Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Π. Ρήγας: «Προτείνουμε μια κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης»

«Για να αντιμετωπίσει η χώρα τα συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματά της χρειάζεται τη δυνατότερη ευρεία συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων»

rigas720_290514

Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Για τις συμμαχίες της επομένης των εκλογών ο κ. Ρήγας δήλωσε:

«Όπως διαμορφώνονται μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια πολιτική σύνθεση του Κοινοβουλίου τέτοια, ώστε να μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και να μην πάμε σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως να υπάρχουν οι αριθμητικές προϋποθέσεις για να σχηματιστεί η κυβέρνηση, με τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, μιας και δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Μας λένε κάποιοι ότι διψάμε να είμαστε σώνει και καλά μέσα στην κυβέρνηση. Σας λέω όμως, ότι από τη στιγμή που και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης βλέπει σήμερα αναγκαίο το σχηματισμό κυβέρνησης, εμείς λέμε ότι δεν φτάνει ο σχηματισμός κυβέρνησης ούτε από δύο ούτε πιθανόν από τρία κόμματα. Θα πρέπει να κατανοηθεί ότι για να αντιμετωπίσει η χώρα τα συνεχώς επιδεινούμενα προβλήματά της, χρειάζεται τη δυνατότερη ευρεία συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων. Σ’ αυτήν την προοπτική, εφόσον η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι η πολιτική προστασίας της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, προφανώς θα στηρίξουμε μια τέτοια εθνική προσπάθεια. Όχι κατ’ ανάγκη στηρίζοντας την κυβέρνηση, αλλά συμμετέχοντας στην προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι γι’ αυτό, βεβαίως και η ψήφος ανοχής. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να κλείσουμε κανένα μάτι ούτε να του ψιθυρίσουμε κάτι στο αυτί. Του λέμε ξεκάθαρα, ότι εφόσον η πολιτική που θα ασκηθεί δεν θα είναι μια πολιτική που θα βάλει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, εμείς θα στηρίξουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By