Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Παγκόσμια ιατρική γνωμάτευση αλά…Πολάκη!: Το AstraZeneca και το Johnson δεν καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα

«Ιατρικό» πόρισμα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων εξέδωσε μέσω… Facebook ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που τον κατηγόρησε για αντιεμβολιαστικό κρεσέντο και για επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ, που δεν στηρίζεται σε έρευνες.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson δεν καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη, ενώ σε αντίθεση με τις έρευνες, αμφισβήτησε και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της Moderna.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες και χαρακτηρίζει την ανάρτηση ως τον ορισμό της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για την υγεία.

Μάλιστα, ρωτά ποιες έρευνες επικαλείται και ποια επιστημονικά στοιχεία, ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν οι θέσεις του εκφράζονται από τον βουλευτή. «Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν», καταλήγει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ΝΔ αναφέρει:

Ο κ. Πολάκης, στο νέο του διαδικτυακό αντιεμβολιαστικό κρεσέντο δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «η παραλλαγή δέλτα πρακτικά δεν καλύπτεται καθόλου από τα εμβόλια Astra και Johnson». Αγνοώντας πλήρως τις παγκόσμιες έρευνες, την ώρα που όλη η κοινωνία και ο επιστημονικός κόσμος δίνουν συντονισμένα τη μάχη υπέρ του εμβολιασμού που είναι το μοναδικό εργαλείο ανάσχεσης της πανδημίας και ανάκτησης της ελευθερίας μας, ο γιατρός και πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας συνεχίζει το επικίνδυνο και ανεύθυνο υγειονομικό σαμποτάζ διαδίδοντας fake news.

Η εν λόγω ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι ο ορισμός της διασποράς ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ποιες έρευνες αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του; Με βάση ποια επιστημονικά στοιχεία μιλάει; Το ερώτημα είναι απλό: Ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Με βάση αυτά που λέει, αν ο κ. Πολάκης βρισκόταν σε υπουργική θέση, προφανώς δεν θα οργάνωνε εμβολιασμούς και θα καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης διεμήνυσε ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν και διερωτήθηκε μάλιστα για την αναγκαιότητά τους, επιμένοντας για τη μη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αναλυτικά, ο κ. Πολάκης έγραψε στο Facebook:

Ο,τι και να ανακοινώσετε ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!!
Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω!
Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Πφαιζερ και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;;
Όταν αυτοί που εμβολιάστηκαν το Γενάρη -Φλεβάρη πρακτικά τώρα ενα τεραστιο ποσοστό δεν έχει ανοσία και ξεκινάει χορήγηση τρίτης δοσης(αυτης που ΔΕΝ πιάνει τη παραλλαγή ΔΕΛΤΑ) τότε προς τι τα μέτρα;;;;;
Όταν συνεχίζουν να πεθαίνουν 25-35 άνθρωποι τη μερα γιατί ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ;;;
Σπέρνετε ανέμους και θα ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!
ΥΓ .Τα γράφω αυτά επηρεασμένος και από την καθημερινή μου ενασχόληση ,παρότι σε διακοπες ,με πολλους ασθενείς κοβιντ ανά την Ελλάδα είτε έξω νοσοκομειακούς είτε και κυριως νοσηλευόμενους οι οποίοι δυστυχώς ένα τμήμα τους δεν παίρνει τη νοσηλεία και την υποστήριξη που οφείλει να πάρει γιατί το σύστημα δεν έχει ενισχυθεί έτσι όπως λέγαμε από το Μαρτη του 2020!!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By