Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Παγκόσμια ημέρα των ζώων: Πορεία ενάντια στην κακοποίηση στο κέντρο της Αθήνας

«Καμία δικαιολογία για την κακοποίηση των ζώων», με αυτό το σύνθημα δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ζώων, συγκεντρώθηκαν αρχικά στον πεζόδρομο της Ερμού μπροστά από το κτίριο του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων και κρατώντας πλακάτ κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα.

4575521

4575522

4575523

Η πορεία για τα δικαιώματα των ζώων αποτελεί μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018 στην Αθήνα, φέρνοντας στη χώρα μας την Official Animal Rights March, που ξεκίνησε το 2016 στo Λονδίνο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους, «η πορεία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες πόλεις του κόσμου και βρίσκεται υπό την αιγίδα της οργάνωσης Surge.

Στόχος της είναι να καθιερωθεί μία ημέρα κατά την οποία θα βγούμε στους δρόμους όλες και όλοι μαζί και θα δηλώσουμε, με τη φωνή και την παρουσία μας, ότι διεκδικούμε την παύση της εκμετάλλευσης όλων των ζώων από τους ανθρώπους.

Η πορεία για τα δικαιώματα των ζώων αποτελεί μία σημαντική αφορμή για να μαζευτούν όλες οι διαφορετικές ομάδες που αγωνίζονται για τα μη ανθρώπινα ζώα και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην αδικία που διαπράττεται εις βάρος τους».

4575511

45755124575513

4575520

Έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε από τον Χάινριχ Ζίμερμαν, ο οποίος οργάνωσε την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 24 Μαρτίου 1925 στο Αθλητικό Παλάτι στο Βερολίνο. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν περισσότερα από 5.000 άτομα.

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Οκτωβρίου, για να ευθυγραμμιστεί με την ημέρα της γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ωστόσο ο χώρος δεν ήταν διαθέσιμος εκείνη την ημέρα.

Η εκδήλωση μεταφέρθηκε για τις 4 Οκτωβρίου για πρώτη φορά το 1929. Αρχικά εορταζόταν μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία. Κάθε χρόνο ο Ζίμερμαν εργαζόταν ακούραστα για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Τέλος, σε ένα Συνέδριο Διεθνούς Προστασίας των Ζώων στη Φλωρεντία της Ιταλίας τον Μάιο του 1931 πρότεινε και πέτυχε την καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Από το 2003, επικεφαλής και σημαντικός χρηματοδότης είναι το Naturewatch, ένα ίδρυμα για την καλή διαβίωση των ζώων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By