Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια ειρήνη το μήνυμα Πάπα για το Πάσχα

Ο Πάπας ζήτησε από όλους να προσευχηθούν υπέρ όσων έχασαν τη ζωή τους

papas

Στην ανάγκη να τερματιστεί η βία και να υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια για την επικράτηση της ειρήνης αναφέρθηκε ο πάπας Φραγκίσκος στο κήρυγμά του προς τους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, κατά τη σημερινή ημέρα εορτασμού του Καθολικού Πάσχα.

Παρά τον βροχερό καιρό, η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε ασφυκτικά από πιστούς τους οποίους ο Φραγκίσκος ευχαρίστησε για τον απτόητο ενθουσιασμό τους.

«Χρειάζεται ταπεινότητα και ταπείνωση, διότι δεν υπάρχει ταπεινότητα χωρίς ταπείνωση», τόνισε ο ποντίφικας, ενώ ζήτησε να επικρατήσει η ειρήνη «στην αγαπημένη Συρία και στο Ιράκ ώστε να σιγήσουν τα όπλα και να επανακαθιερωθεί η καλή συνύπαρξη μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων και ομάδων που συνθέτουν τις χώρες αυτές».

Παράλληλα, ο ποντίφικας ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να μην παραμείνει απαθής, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να επικρατήσει η ειρήνη και στους Αγίους Τόπους όπως και η επανασυμφιλίωση Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο Πάπας ζήτησε από όλους να προσευχηθούν υπέρ όσων έχασαν τη ζωή τους, με ιδιαίτερη αναφορά στους νέους που δολοφονήθηκαν στην Κένυα «και σε όσους απήχθησαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Ζήτησε ακόμη να επικρατήσει η κοινή θέληση για ειρήνευση στην Υεμένη, στην Νιγηρία και σε πολλές περιοχές του Σουδάν και του Κονγκό.

By