Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Παιχνίδια όπως το Nintendo Wii μπορούν να μειώσουν τον πόνο στη μέση κατά 30%

Σε ασθενείς με ηλικία από 55 ετών και άνω

Τα βιντεοπαιχνίδια και ιδιαίτερα τα παιχνίδια με την κονσόλα Nintendo Wii φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για όσους είναι άνω των 55 ετών και υποφέρουν από πόνους στη μέση.

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία έδειξε πως παίζοντας παιχνίδια με τέτοιου είδους κονσόλες μπορεί κάποιος να ανακουφιστεί από χρόνιους πόνους στη μέση κατά 30%.

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, οι 60 συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν από 55 ετών και άνω, έκαναν αερόβιες ασκήσεις επί μια ώρα για τρεις φορές την εβδομάδα, παίζοντας παιχνίδια με το Nintendo Wii. Το αποτέλεσμα ήταν πως ο πόνος που αισθάνονταν στη μέση τους μειώθηκε κατά περίπου 27%.

Τα παιχνίδια, στα οποία συμμετείχαν, ήταν διαδραστικά, στα οποία λάμβαναν ακουστικές οδηγίες αλλά και βαθμολογία για τις επιδόσεις τους. Οι ερευνητές τόνισαν πως εξαιτίας της βαθμολογίας, οι συμμετέχοντες εμφάνισαν αυξημένο ενδιαφέρον και κίνητρο, με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερη προθυμία στις αερόβιες ασκήσεις.

Η έρευνα δίνει μια νέα οπτική στην αντιμετώπιση του χρόνου πόνου στη μέση, δείχνοντας πως οι ασθενείς μπορούν να παρουσιάσουν βελτίωση χωρίς κόστος, διασκεδάζοντας στο σπίτι τους

(Visited 1 times, 1 visits today)
By