Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Πακιστάν: Νεκροί τρεις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με διαδηλωτές ισλαμιστικής οργάνωσης

Τρεις Πακιστανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές μιας εκτός νόμου ισλαμιστικής οργάνωσης οι οποίοι ζητούν την αποφυλάκιση του ηγέτη της και την απέλαση του Γάλλου πρεσβευτή από το Ισλαμαμπάντ.

Οι αστυνομικοί παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο που έπεσε επάνω τους την ώρα που χιλιάδες μέλη της Τεχρίκ-ε-Λαμπάικ Πακιστάν (TLP) είχαν συγκεντρωθεί στη Λαχόρη για να κάνουν πορεία προς την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Ο αρχηγός της TLP Σαάντ Χουσάιν Ρίζβι τέθηκε υπό κράτηση τον Απρίλιο, αφού η κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωση «τρομοκρατικό κίνημα».

Οι αρχές προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν με την οργάνωση, η οποία συγκέντρωνε τους υποστηρικτές της έξω από την έδρα της στη Λαχόρη εδώ και δύο ημέρες. «Οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν», είπε ένα στέλεχός της, ο Μουχάμεντ Ριζουάν, στο πρακτορείο Reuters.

Η οργάνωση κάλεσε τους υποστηρικτές της σε όλο το Πακιστάν να βαδίσουν προς την Ισλαμαμπάντ.

Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα αφού μέλη της TLP επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό φυλάκιο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αρίφ Ράνα. Συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς σε διάφορα σημεία της πόλης. «Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι (η πορεία) θα ήταν ειρηνική, όμως έγιναν βίαιοι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της TLP Σαντάμ Μουχάρι υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στην ειρηνική πορεία που κατευθυνόταν στην Ισλαμαμπάντ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By