Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Πακιστανοί, δεν πρέπει να είστε εδώ»: Τι είπε ο ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στο Μπέρμιγχαμ

Eλληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ ήρθε αντιμέτωπο με δύο ρατσιστικά περιστατικά σε διάστημα δύο ημερών, κατά τα οποία δύο υπάλληλοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του All Greek Street Food UK, την προηγούμενη εβδομάδα, ένας περαστικός κλώτσησε και έσπασε επίτηδες την τζαμαρία της πρόσοψης του εστιατορίου, ενώ δύο μέρες μετά ένας άνδρας αποφάσισε να κατουρήσει στην είσοδο εν ώρα λειτουργίας του μαγαζιού, σύμφωνα με ανάρτηση του, στο Facebook.

Μετά από σύσταση των ιδιοκτητών να μην κατουρήσει στην είσοδο, ο άνδρας έφυγε και επέστρεψε συνοδευόμενος από δύο ακόμα άτομα. Οι τρεις τους επιτέθηκαν στους εργαζομένους, σωματικά και λεκτικά, τραυματίζοντας, μάλιστα, δύο υπαλλήλους.

 

This week has been particularly challenging for us.First a passerby deliberately kicked and broke our shop front…

Gepostet von All Greek Street Food UK am Freitag, 21. Dezember 2018

Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης του καταστήματος, μίλησε στον ΑΝΤ1, αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιστατικά:

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε.

Του είπε να φύγει από την Αγγλία, «δεν πρέπει να είστε εδώ» και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε «Πακιστανό». Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας».

 

 

Τα αδέρφια Κωνσταντινίδη μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ξέσπασε στη χώρα μας η οικονομική κρίση. Από το 2011 διατηρούν το συγκεκριμένο εστιατόριο μαζί με τα ξαδέλφια τους.

«Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» πρόσθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By