Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Παλαιστίνη: Δύο τραυματίες από επίθεση σε αυτοκίνητο με αυτοσχέδια βόμβα

Ο στρατός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα της επίθεσης είναι έποικοι

gaza5

Ένα αυτοκίνητο δέχθηκε σήμερα επίθεση με αυτοσχέδια εμπρηστική βόμβα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα μια 11χρονη Ισραηλινή να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ο πατέρας της να τραυματιστεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι η επίθεση, που θεωρούν ότι διέπραξαν Παλαιστίνιοι, σημειώθηκε στον οικισμό Μααλέ Σομρόν, βόρεια της πόλης Νάμπλους στη Δυτική Όχθη.

Μαγνητοσκοπημένο υλικό που περιήλθε στην κατοχή της τηλεοπτικής υπηρεσίας του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς απεικονίζει πυροσβέστες που προσπαθούν να κατασβέσουν τις φλόγες σε ένα όχημα στην άκρη ενός δρόμου, ενώ μόλις έχει νυχτώσει.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα της επίθεσης είναι έποικοι.

Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα—περιοχές τις οποίες είχε καταλάβει το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές υπό την αιγίδα των ΗΠΑ κατέρρευσαν τον περασμένο Απρίλιο. Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 2.100 Παλαιστίνιοι—στην πλειονότητά τους άμαχοι—και 67 άνθρωποι στο Ισραήλ.

Χθες Τετάρτη, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ένας Ισραηλινός στρατιωτικός τραυματίστηκε. Τους τελευταίους μήνες έχουν εξάλλου κλιμακωθεί τα βίαια επεισόδια στη Δυτική Όχθη και έχουν σημειωθεί επιθέσεις Παλαιστινίων εντός του Ισραήλ.

By