Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε Ισραηλινό

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ μέσα σε έξι ημέρες.

israil-presveia

Ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε σήμερα σοβαρά σε μία νέα επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ, της οποίας ο δράστης, ένας Παλαιστίνιος 19 ετών, συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ένας άραβας τρομοκράτης μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό ηλικίας 25 ετών, κοντά σε έναν από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Ιερουσαλήμ. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρομοκράτη επί τόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο επιτιθέμενος είναι ένας Παλαιστίνιος ηλικίας 19 ετών από τον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε μία άλλη εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, η Λούμπα Σάμρι. Το θύμα, ορθόδοξος εβραίος, μαχαιρώθηκε στον λαιμό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ανέφερε η αστυνομία.
Ο επιτιθέμενος διέφυγε αλλά συνελήφθη λίγο μετά από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε μία στάση τραμ στη βόρεια Ιερουσαλήμ, πάνω σε έναν μεγάλο οδικό άξονα που χωρίζει τις συνοικίες των ορθόδοξων εβραίων από τις παλαιστινιακές συνοικίες και όπου έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πολλές επιθέσεις από Παλαιστινίους.

(Visited 1 times, 1 visits today)