Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Πάλι έταξε ο Τσίπρας…

Ας μην γελιόμαστε ζούμε το προανάκρουσμα μίας προεκλογικής περιόδου.

syriza2

Ο Αλέξης Τσίπρας ζει το τελευταίο διάστημα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον.

Εμφανίζεται στο περιστύλιο της Βουλής, αλλά όχι μέσα στη Βουλή. Απαντάει στις ερωτήσεις του Αλέξη Παπαχελά, αλλά δεν μας εξηγεί τίποτα, γενικεύει. Τάζει παροχές μέσα από τη σημερινή συνεδρίαση στο ΚΥΣΟΙΠ, αλλά κανείς δεν αναφέρει, πως πρέπει να εξοικονομηθούν περί τα 31 δις ευρώ ως το τέλος του έτους, προκειμένου το πρόγραμμα να μην εκτροχιαστεί.

Διαλέγει επικοινωνιακά μία τακτική με την οποία δεν απαντάει σε τίποτα, απλά εξαγγέλλει.

  • Εξαγγέλλει αλλαγή στο τηλεοπτικό τοπίο, με το οποίο συγκυβερνά κάθε πρωί.
  • Εξαγγέλλει αλλαγές στον εκλογικό νόμο, τον οποίο εκμεταλλεύτηκε για να γίνει πρωθυπουργός, δύο φορές.
  • Εξαγγέλλει συνταγματική αναθεώρηση.
  • Εξαγγέλλει παροχές σε Υγεία και Παιδεία και όλα αυτά σε προστατευόμενο πλαίσιο, χωρίς αντίλογο, μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Αντώρα τα συνδυάσουμε όλα αυτά μαζί με την «πρόωρη» βοήθεια από τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά και την δημοκοπική καθίζηση, τόσο του ίδιου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Αλέξης Τσίπρας μας προετοιμάζει για εκλογές το Φθινόπωρο.

Φροντίζει δηλαδή από τη μία, να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάσταση στην οικονομία, που είναι θλιβερή, απέχει από τη συζήτηση για το πως φτάσαμε ως εδώ και από την άλλη,προετοιμάζει το γνωστό πλέον σκηνικό ρήξης.

Ένα σκηνικό που διαμορφώνει πάντα πριν από τις εκλογές με τους «καναλάρχες» τα «συμφέροντα»  και τους κακούς ξένους που θα απαιτήσουν, να τιμηθεί και να τηρηθεί μία κακή συμφωνία, την οποία όμως έχει υπογράψει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα  βρίσκει και δήθεν συμμάχους στον αγώνα αυτό. Αυτούς τους συμμάχους που ήρθαν πρόωρα, όπως είπαμε και πιο πάνω, στο Μαξίμου και του δίνουν άφεση αμαρτιών και συγχώρεση αυταπατών σε πάνελ και έδρανα.

Ας μην γελιόμαστε ζούμε το προανάκρουσμα μίας προεκλογικής περιόδου.

Αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαμορφώνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές. Αυτή την περίοδο φροντίζει να μάθει ο κόσμος τι ήθελε να κάνει και κάποια «αόρατος αρχή» δε τον άφησε, αλλά και να μας πει, ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί.

Στο εγγύς μέλλον θα τεθεί και το δίλημμα…

Του Παναγιώτη Φωτεινού

(Visited 1 times, 1 visits today)