Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Κίνδυνος ατυχήματος – Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή όροι καλής γειτονίας

Με αφορμή το περιστατικό παρενόχλησης σε βάρος ψαράδων στις Οινούσσες που σημειώθηκε χθες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί σε Αιγαίο και Έβρο.

«Υπάρχει φόβος ατυχήματος καθώς σημειώνεται πάρα πολλή δραστηριότητα σε πολύ μικρό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν γίνει διαβήματα προς τους οργανισμούς και το ΝΑΤΟ.

«Κάποιες μέρες είναι μεγάλη η ένταση, άλλες μέρες υπάρχει ησυχία. Εμείς βλέπουμε τη συνολική εικόνα, αυξημένη δραστηριότητα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, καθώς δεν έχει κοπάσει η κατάσταση στον Έβρο», επεσήμανε ο υπουργός.

«Περιμένουμε καλή τη πίστη μια καλύτερη συμπεριφορά» τόνισε, αναγνωρίζοντας πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή όροι καλής γειτονίας».

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως η τελευταία του επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν πριν από 15-20 μέρες, λέγοντας:

«Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας, να τους αποτρέπουμε, να τους αναχαιτίζουμε και να εξηγούμε, όπως πχ στον Έβρο, ότι θα ενισχύσουμε τα σύνορά μας, ως άγρυπνοι φρουροί, κι αυτό δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας ή εξήγησης», ανέφερε.

«Εμείς δείχνουμε καλή διάθεση, θέλουμε να δείξει και η άλλη πλευρά, τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Δεν νομίζω πως η Τουρκία θέλει να κλιμακώσει κατακόρυφα την ένταση μέχρι την πρόκληση άλλων καταστάσεων, αλλά τα δείγματα συμπεριφοράς μάς κάνουν να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και να προετοιμαζόμαστε», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By