Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Παναρίτη: Μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου

Tην απόφαση της να μην δεχτεί τον διορισμό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνωστοποιεί η Έλενα Παναρίτη επικαλούμενη τις αρνητικές αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

panaritiA

Ειδικότερα, η κα Παναρίτη αναφέρει τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζουν εξάλλου ότι η επιλογή της κ. Έλενα Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.