Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Παναρίτη: Θετική η συζήτηση με την Ευρώπη

«Η συζήτηση είναι αρκετά θετική. Δεν περιμένουμε κάτι άσχημο, εκτός αν υπάρχει πολιτική αντίδραση την οποία δεν μπορώ να ελέγξω»

panaritiB

Θετικό είναι το κλίμα σχετικά με τη νέα επιστολή με τις επτά μεταρρυθμίσεις που έστειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup, σύμφωνα με την σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

«Η συζήτηση είναι αρκετά θετική. Δεν περιμένουμε κάτι άσχημο, εκτός αν υπάρχει πολιτική αντίδραση την οποία δεν μπορώ να ελέγξω», δήλωσε μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εύκολο από αυτό που κάναμε στις 20 Φεβρουαρίου. Ήταν δύσκολη η διαπραγμάτευση της 20ης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα γίνει η αναμενόμενη παρουσίαση από την ελληνική πλευρά μερικών από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Η κ. Παναρίτη επανέλαβε ότι στο EuroWorking Group της περασμένης Τετάρτης δεν συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη έναντι των εταίρων έστειλε αυτή την επιστολή πολύ νωρίτερα.

Ερωτηθείσα αν στο Eurogroup της Δευτέρας θα ζητηθεί η καταβολή μέρους της δόσης των 7,2 δισ. απάντησε: «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τέτοια συζήτηση. Θα το δούμε τη Δευτέρα».

Ανέφερε δε ότι υπάρχει η αίσθηση πως οι εταίροι θέλουν να μας ταπεινώσουν.

By