Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο Κύπελλο Επιλέκτων Άρσης Βαρών στην Μεγαλόπολη στις 13 -14 Φεβρουαρίου

Για δύο ημέρες η Μεγαλόπολη γίνεται το επίκεντρο της ελληνικής άρσης βαρών.

arsi-varwnΜε μία ακόμα μεγάλης σημασίας διοργάνωση για το άθλημα που ανέδειξε πολλάκις τον ελληνικό αθλητισμό, το “Πανελλήνιο Κύπελλο Επιλέκτων Άρσης Βαρών – 2015”, η οποία φιλοξενείται την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Αθλητικό Γυμναστήριο της Μεγαλόπολης.Στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός θα συμμετάσχουν οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες της άρσης βαρών, με στόχο τις υψηλές επιδόσεις, τη νίκη, το θέαμα και τελικά την επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα διεθνή αγωνιστικά meeting.

Τη διοργάνωση του Πανελληνίου Κυπέλλου, έχει αναλάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (Ε.Ο.Α.Β), υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ συνδιοργανωτής είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΒ, κ. Πύρρος Δήμας, κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόπολη, όπου εξετάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια από ειδικούς όλοι οι τομείς αγώνων, φιλοξενίας και μετακίνησης και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, τόνισε για τη διοργάνωση πως “Στόχος ξεκάθαρος της ΕΟΑΒ είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και είναι χαρά για μας η στήριξη που λαμβάνουμε σε δύσκολους καιρούς από την ΔΕΗ εν προκειμένω και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Πελοποννήσου”.

Να σημειωθεί πως με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση του Πανελληνίου Κυπέλλου Επιλέκτων Άρσης Βαρών στην Πτολεμαΐδα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Α.Β., αποτελεί πλέον δόγμα η στροφή του αθλήματος της άρσης βαρών στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκέντρωση.
Πρόγραμμα Πανελληνίου Κυπέλλου Επιλέκτων Άρσης Βαρών:

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

• 09:00 π.μ.: Ημερίδα γνωριμίας με την άρση βαρών για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με τις ομιλίες “Μάθε τη δύναμή σου” και “Άσκηση και διατροφή στις αναπτυξιακές ηλικίες”, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα και προπονητές του αθλήματος
• 14:30 μ.μ.: Συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

• 09:00 π.μ.: Έναρξη Αγώνων
• 17:30 μ.μ.: Επίσημη τελετή έναρξης αγώνων
Για το Δήμο Μεγαλόπολης

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού

Αθανάσιος Δάρρας

By