Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

«Πανικός» στα κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έπεσε κάτω και από τα 27.000 δολάρια

Οι αναλυτές θεωρούν τα 30.000 δολάρια ως ένα κρίσιμο επίπεδο για το Bitcoin

Το Bitcoin έπεσε σήμερα κάτω και από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων, καθώς συνεχίζεται το ξεπούλημα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Η τιμή του bitcoin σημείωνε το πρωί πτώση 8,76% στα 26.848,20 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. Το Ether υποχωρούσε περισσότερο από 13% στα 1.832,33 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν απότομα, μαζί με τις μετοχές, μετά την χθεσινή ανακοίνωση στις ΗΠΑ ότι οι τιμές καταναλωτή για τον μήνα Απρίλιο εκτινάχθηκαν κατά 8,3%, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Αυτό τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας τους στην έξοδο από περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό», δήλωσε ο Μάικλ Ρίνκο της AscendEx στο CNBC. «Η Fed συνεχίζει τις αυξήσεις επιτοκίων, έτσι οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα μειώνονται μαζί τους. Γενικά, αυτό έχει δημιουργήσει πολύ φόβο στην αγορά».

Είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που το bitcoin πέφτει κάτω από τα 29.000 δολάρια. Οι αναλυτές θεωρούν τα 30.000 δολάρια ως ένα κρίσιμο επίπεδο για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, και θεωρούν ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί εκεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By