Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Πάνω από 150 εκατ. ευρώ του «πακέτου Γιουνκέρ» επενδύονται στην Cosmote

Δάνειο ΕΤΕπ προς Cosmote ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη σύναψη σύμβασης ενός δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 150 εκατ. ευρώ, με τον ελληνικό φορέα τηλεπικοινωνιών Cosmote, ανακοίνωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας ότι αυτή η σύμβαση έγινε δυνατή χάρη στην υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, το γνωστό «Πακέτο Γιούνκερ».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση θα συμβάλει στη χρηματοδότηση των σχεδίων της Cosmote για ενίσχυση και επέκταση του δικτύου των κινητών ευρυζωνικών επικοινωνιών, αυξάνοντας σημαντικά τις επιδόσεις του δικτύου όσον αφορά την ταχύτητα, την ικανότητα και την κάλυψη. Ειδικότερα, θα βελτιώσει τις επιδόσεις των δικτύων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία καταδεικνύει για άλλη μία φορά τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το «Πακέτο Γιούνκερ» για την κινητοποίηση επενδύσεων, με σκοπό την υποστήριξη και την επέκταση αναγκαίων για την ανάπτυξη υποδομών στην Ελλάδα. Η συμφωνία αποτελεί, επίσης, απόδειξη του ευρύτερου στρατηγικού στόχου της Επιτροπής, που είναι η προσπάθεια να αξιοποιηθούν πλήρως οι ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες για την προώθηση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης. Η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των επενδύσεων που θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

By