Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Πάνω από τα $23.000 το Bitcoin – Έρχεται το τέλος του «κρυπτο-χειμώνα»;

Η προοπτική μιας λιγότερο επιθετικής πολιτικής εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φέρνει όλο και πιο κοντά το τέλος του «χειμώνα» στην αγορά crypto, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε αυτό το κλίμα, το Bitcoin σημείωσε άνοδο έως και 2,9% την Πέμπτη στην αγορά της Ασία έπειτα από το άλμα σχεδόν 9% της Τετάρτης. Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων έλαβε ώθηση μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σηματοδοτώντας παράλληλα ότι ο ρυθμός άσκησης συσταλτικής νομισματικής πολιτικής θα επιβραδυνθεί.

Το bitcoin διαπραγματευόταν στα 23.090 $ στις 1:25 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Τα λεγόμενα altcoins σημείωσαν μεγαλύτερα κέρδη: το Ether ενισχήθηκε έως και 4,7% και το Polkadot 9,3%.

Τα swaps που συνδέονται με τις ημερομηνίες συνεδριάσεων της Fed υποδεικνύουν ότι οι επενδυτές αναμένουν κορύφωση στο κόστος δανεισμού γύρω στο τέλος του έτους και μειώσεις επιτοκίων το 2023. Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό επενδυτικό κλίμα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Η χθεσινή απόφαση της FOMC έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι το τέλος της περιοριστικής πολιτικής είναι ορατό και αυτό πυροδότησε ένα ανοδικό ράλι για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου», δήλωσε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την Αμερική στην Oanda.

Το Bitcoin έχει χάσει 50% το 2022. Με την επόμενη συνεδρίαση της Fed να πραγματοποείται τον Σεπτέμβριο, «ίσως υπάρχει κάποιο περιθώριο για ανοδική πορεία τώρα», δήλωσε ο Μίκελ Μόσχ, εκτελεστικός διευθυντής του επενδυτικού ταμείου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ARK36. Αλλά «αυτό θα εξαρτηθεί από την ισχύ του δολαρίου και το ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By