Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Πανούσης: «Οι καταλήψεις είναι φαινόμενο νεοτρομοκρατίας»

Όσον αφορά στην κατάληψη της Πρυτανείας ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξεως ανέφερε ότι «δεν είμαι σίγουρος για όσα έπραξα»

panousis

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη πολιτικής αντιμετώπισης του φαινομένου της νεοτρομοκρατίας ,όπως χαρακτήρισε τις καταλήψεις και τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, έκρουσε ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Πανούσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όταν δεκαπεντάχρονα ρίχνουν μολότοφ, όταν οι μπαχαλάκηδες μισθώνουν τις υπηρεσίες τους, όταν πιάνουμε 10 στα Εξάρχεια και μετά από λίγες μέρες εμφανίζονται ξανά 30-40 τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια νεοτρομοκρατία για την οποία πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά».
Μάλιστα ο κ. Πανούσης εμφανίστηκε αυτοκριτικός όσον αφορά την στάση του στο θέμα της κατάληψης της πρυτανείας λέγοντας: «Εγώ ξανασκέφτομαι τους χειρισμούς μου δεν είμαι σίγουρος για όσα έπραξα».

Πρόσθεσε δε πως έχουμε ένα φαινόμενο νεοτρομοκρατίας για το οποίο οι καταλήψεις δεν είναι μια συμβολική πράξη αλλά πολιτικό παιχνίδι και όλη αυτή την ιστορία πρέπει να τη δούμε και να την αντιμετωπίσουμε με πολιτική διαχείριση.

By