Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Παντρεύτηκε τον σύντροφο του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Ο γάμος τελέστηκε σε ξενοδοχείο της πόλης

louksembourgo-ksabie-mpetel-gkotie-ntestene

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκε τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με σύντροφο του ιδίου φύλου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.

Ο γάμος τελέστηκε σε ξενοδοχείο της πόλης του Λουξεμβούργου από τη Λιντί Πολφέ, δήμαρχο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, 39 ετών, ήταν μεταξύ των καλεσμένων.

«Ήρθα στο γάμο ενός φίλου. Ήταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ», δήλωσε ο ίδιος.

«Το Λουξεμβούργο δίνει την εικόνα μιας προοδευτικής χώρας σε ό,τι αφορά την κοινωνία. Πρόκειται για ένα μήνυμα που στέλνουμε σε μία χρονική στιγμή όπου η ομοφοβία καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.

Οι Ιρλανδοί αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή μέσω δημοψηφίσματος σχετικά το θέμα του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, που έχει ήδη νομιμοποιηθεί σε 17 χώρες.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο Γκοτιέ Ντεστενέ, οι οποίοι φορούσαν και οι δύο σκούρα κοστούμια, έφθασαν στο δημαρχείο πεζή, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Διακόσιοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο της πόλης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι.

Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο, προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, οι οποίοι τους πέταξαν ρύζι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By