Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΟΚ : Το κρίμα αφορά προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη και τους υποβολείς του

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για το προπέρσινο πρωτάθλημα. Θεωρεί ότι η ΑΕΚ του το πήρε στα χαρτιά. Αν δεν μεσολαβούσε το… μπουκάρισμα του Ιβάν Σαββίδη στο ν αγωνιστικό χείρα με το περίστροφο στη ζώνη είναι πιθανό η ιστορία του πρωταθλήματος κείνη τη χρονιά να γραφόταν διαφορετικά.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την ποδοσφαιρική αξιοσύνη της ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλή ομάδα και δεν υστερούσε αγωνιστικά σε καμιά περίπτωση.

Κρίσιμη σύσκεψη στην Αγγλία τη Δευτέρα: Γουλβς – Ολυμπιακός με συνολικά 500 ανθρώπους στο γήπεδο;

Με την έννοια αυτή, η πικρία και η απογοήτευση των οπαδών ήταν δικαιολογημένη. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια τεράστια προσπάθεια μετά από σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια και η προσπάθεια αυτή έμεινε στη μέση. Πυλώνας της προσπάθεια το δίχως άλλο ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν του γκρίνιαξε κανείς, τουλάχιστον φανερά γιατί έδωσε μία κι έχυσε ο ίδιος την καρδάρα με το γάλα.

Ό,τι έκανε τότε ήταν σε κοινή θέα. Το γράφω διότι δεν είναι ο μόνος αναμάρτητος στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εχασε ένα πρωτάθλημα που θεωρούσε ότι ήταν δικό του κι ενήργησε όπως ενήργησε. Επρόκειτο για μια έκρηξη, μια επιπολαιότητα της στιγμής. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά για δυο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ.

Δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό δεδομένου ότι ο ίδιος ο Αμπελ Φερέιρα έχει δημόσια παραδεχτεί με δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την ομάδα του. Καλύτερος σημαίνει διαφορά εφτά βαθμών στη λήξη της κανονικής περιόδου. Αβαντάζ για τους ερυθρόλευκους που είναι δύσκολο να καλυφθεί. Ολοι το ξέρουν αυτό και περισσότεροι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που διαπιστώνουν σε ποια αγωνιστική κατάσταση είναι η ομάδα τους και δεν διστάζουν να εκδηλώνουν τη δυσφορία τους με αποδοκιμασίες στο γήπεδο κατά των παικτών και του προπονητή.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει κι άλλους εφτά βαθμούς πίσω. Εδώ δεν πρόκειται για μια έκρηξη, ένα στιγμιαίο λάθος. Εδώ πρόκειται για μια μελετημένη και οργανωμένη προσπάθεια να υπάρξουν ομάδες δορυφόροι του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ καλείται να πληρώσει (και μάλιστα με το μικρότερο δυνατό τίμημα) ότι ουσιαστικά ελέγχει την ΠΑΕ Ξάνθη.

Η επιχείρηση ελέγχου αφορά την διοίκηση Σαββίδη και τον ίδιο προσωπικά άσχετα αν τον εμφάνισαν απλά να συμβουλεύει τους διοικούντες. Οι αντιπερισπασμοί και οι συμψηφισμοί που εσχάτως επιχειρούνται από πλευρά του επικοινωνιακού μηχανισμού της ομάδας δεν αναιρούν την εκτίμηση που ήδη έχει σχηματίσει η φίλαθλη κοινή γνώμη για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δεινή θέση διότι αυτός που τον ευεργέτησε χρηματοδοτώντας τον με πολλά εκατομμύρια, αποφάσισε να ξοδέψει και μερικά ακόμα για να αποκτήσει τον έλεγχο κι άλλης ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Το κρίμα αυτό δεν είναι σωστό να φορτωθεί στον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Τον αφορά προσωπικά, αυτόν και τους υποβολείς του…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By