Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Παπαδημούλης: Πρέπει να δώσουμε κυβέρνηση τετραετίας στον τόπο γιατί

Αναφερόμενος στο κόμμα που σχημάτισε ο Παν. Λαφαζάνης, εκτίμησε ότι στην εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει κάποιες ψήφους προς αυτή την κατεύθυνση

papadimoulis

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επερχόμενες εκλογές και εντολοδόχος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Πιστεύω ότι μακριά από αποπροσανατολισμούς, επανάπαυση, αλαζονείες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει σκληρή προσπάθεια έτσι ώστε αξιοποιώντας και τα διδάγματα του 7μήνου να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα πολύ πιο συγκεκριμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, προσγειωμένο, και ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να αποκλειστεί είναι το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, αναφέρει το megatv.com.

«Πρέπει να δώσουμε κυβέρνηση τετραετίας στον τόπο γιατί αυτό το θέλει το 99% του ελληνικού λαού. Και η κάλπη θα δείξει την κατεύθυνση προς την οποία θα πρέπει να κινηθούμε. Και τα ερωτήματα μέχρι τότε θα είναι προς όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να στηρίξουν ή να ανεχθούν μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «εδώ και καιρό έχω πάψει να ασχολούμαι με τέτοιες κόνξες και καμώματα και συγκεντρώνω την προσοχή σε αυτό που απασχολεί τον κόσμο».

«Οι εκλογές που είναι μπροστά μας, θα γίνουν σ” ένα μήνα όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τις καθυστερήσουν για ίδιον όφελος ροκανίζοντας το χρόνο» ανέφερε και σημείωσε ότι το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση και πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναδείξει την ουσιαστικότερη απομείωση του χρέους. «Χωρίς μείωση χρέους είναι αδύνατο να γυρίσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τις επιλογές του πρωθυπουργού για κάποια πρόσωπα ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι είχε εκφράσει στον κ. Τσίπρα τη γνώμη του για κάποιες επιλογές που σχεδίαζε, «δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν» είπε και τόνισε ότι αυτό δεν είναι το ουσιώδες αυτή η στιγμή.

Αναφερόμενος στο κόμμα Λαϊκή Ενότητα που σχημάτισε ο Παν. Λαφαζάνης, εκτίμησε ότι στην εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει κάποιες ψήφους προς αυτή την κατεύθυνση, «θα κερδίσει άλλες ψήφους και ενδεχομένως περισσότερες από πολίτες που αυτή τη φορά θα αναγνωρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόγραμμα σύγχρονο, αριστερό ευρωπαϊκό και μια δύναμη πολύ πιο συνεκτική και επομένως πιο αξιόπιστη».

«Από το χώρο μας δεν προέκυψαν ούτε προδότες και μνημονιακοί δικτάτορες, ούτε προδότες και αποστάτες. Είμαστε αριστεροί που έχουμε διαφορετικές απόψεις και στρατηγικές και φτάσαμε σ” ένα σημείο που κακώς κατά τη γνώμη μου κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα άλλο κόμμα» σημείωσε.