Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί σε ένα νέο πολιτικό τζάκι

Έντονη κριτική στο κυβερνών κόμμα έκανε από το βήμα της Βουλής η πρώην γραμματέας του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα.

papariga800_101113

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εξελιχθεί σε ένα νέο πολιτικό τζάκι και τσακώνεται με τη ΝΔ για το νέο εκλογικό νόμο, ενώ και οι δύο συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, ψήφισαν όλοι μαζί το τρίτο μνημόνιο, ενώ συμφωνούν απόλυτα και στηρίζουν την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ, όπως επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».

Αναφερόμενη στα άλλα πολιτικά κόμματα, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τον εκλογικό νόμο, συναντιούνται σε ένα πράγμα: Την κυβερνητική σταθερότητα, η οποία πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει κυβέρνηση μονοκομματική ή συνεργασίας, που θα διασφαλίζει τη διατήρηση ή και ανάπτυξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, θα καθιστά πιο βαθιά την ενσωμάτωση της Ελλάδας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, στις ανάγκες του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος».

Το ΚΚΕ, τόνισε η πρώην γραμματέας του κόμματος, «δεν συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση, είτε καθαρά αστική, είτε διαχείρισης του αστικού συστήματος. Η κοινωνία είναι ταξική, από τη μία είναι το κεφάλαιο και από την άλλη ο λαός» – και το ΚΚΕ το λέει καθαρά, ότι «τα όρια του Κοινοβουλίου είναι πολύ περιορισμένα για τη λαϊκή αποτελεσματικότητα».

Καταλήγοντας, η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να μη «φοβάται τα ρήγματα στο πολιτικό σύστημα, ούτε τη μη σταθερή κυβέρνηση. Αντίθετα, μόνο όταν τα ρήγματα αυτά πολλαπλασιαστούν, έχει την ελπίδα να πετύχει κάτι και να συνεχίσει τον αγώνα του για ριζική ανατροπή», πρόσθεσε και επισήμανε πως «ο λαός πρέπει να ξέρει ότι όσο πιο σταθερή είναι η κυβέρνηση, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η αποτελεσματικότητα της πάλης του».