Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Πάπας Φραγκίσκος: «Ανθρώπινο πρόβλημα που υπάρχει παντού» η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ιερωμένους «θα συνεχιστεί», προειδοποίησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ένα ανθρώπινο πρόβλημα που βρίσκεται παντού» και το οποίο δεν λύνεται με μία απλή διοργάνωση σεμιναρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από τον Παναμά στο Βατικανό, ο πάπας εκτίμησε ότι έχουν καλλιεργηθεί υπερβολικές προσδοκίες από τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

«Πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα εντός της Εκκλησίας (…) και να συνεχίσουμε να το επιλύουμε στην κοινωνία, στις οικογένειες, όπου λόγω της ντροπής καλύπτονται τα πάντα», σημείωσε.

Στο συνέδριο των προέδρων των επισκοπικών συνόδων όλου του κόσμου, που έχει συγκαλέσει ο ποντίφικας για τα τέλη Φεβρουαρίου, σκοπός είναι να συνταχθούν «τα πρωτόκολλα για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», ένα είδος «κατήχησης» στο θέμα αυτό διότι «μερικές φορές οι επίσκοποι δεν ξέρουν τι να κάνουν», διευκρίνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Θα πρέπει επίσης «να αντιληφθούν» το μέγεθος της τραγωδίας, επειδή «ο πόνος είναι φρικτός».

«Και μετά, θα προσευχηθούμε, θα υπάρξουν μαρτυρίες για να βοηθήσουν να αντιληφθούμε τι συμβαίνει, θα γίνουν λειτουργίες για να ζητήσουμε συγχώρεση για όλη την Εκκλησία», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By