Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Παπούλιας σε Νταβούτογλου: «Πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες»

Νταβούτογλου: «Σας προσκαλώ και πάλι να επισκεφθείτε την Τουρκία»

papoulias-ntavoutoglou

Με το μήνυμα ότι «πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο οποίο και συμφώνησε ο κ. Νταβουτογλου.

«Χαιρετίζω την τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας και αυτές οι συναντήσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Τούρκο πρωθυπουργό, τον οποίο και δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε, ακόμη, ότι «ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας. Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι” αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες».

Ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον κ. Παπούλια ότι έχει απόλυτο δίκιο και ότι «μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις. Σας είχα καλέσει στην Τουρκία ως υπουργός Εξωτερικών και τώρα, ως πρωθυπουργός, σας προσκαλώ και πάλι να την επισκεφθείτε».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

By