Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Παππάς: Αν η ΝΔ δεν συναινέσει για ΕΣΡ θα δράσει η Βουλή

Αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συναινέσει «θα κάνει αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς το τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

pappas

Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά με τη ΝΔ με φόντο την σύσταση του νέου ΕΣΡ.

Ο υπουργός, προσερχόμενος στη Βουλή, για την ονομαστική ψηφοφορία ως προς την αύξηση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, δήλωσε: «Αν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ η Βουλή θα είναι αυτή που θα προκρίνει το αριθμό των αδειών». Ο κ. Παππάς δεν διευκρίνισε αν εννοεί την κυβερνητική πλειοψηφία ή την Διάσκεψη των Προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει ασκήσει «βέτο» στην αύξηση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9 ζητώντας από τον υπ. Επικρατείας να φέρει τροπολογία με την οποία να αφαιρεί από τον εαυτό του την αρμοδιότητα να καθορίζει ο ίδιος τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών όπως και το τίμημά τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για τυπική υπαναχώρηση, αφού ακόμη και εάν η Βουλή αποφασίσει τελικά, η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε στη δήλωση του ότι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συναινέσει «θα κάνει αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς το τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Όλη η δήλωση Παππά: 

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή τους.

Δυστυχώς η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια».

Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.

Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών.

Καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω το εξής.

Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέλησης από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By