Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Παππάς: Δεν θα συμψηφιστούν τα χρέη καναλιών

«Είναι εθνικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που επιζούν με δάνεια από τις τράπεζες που έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός να μην θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους»

pappas

«Είναι εθνικά και πολιτικά απαράδεκτο επιχειρήσεις που επιζούν με δάνεια από τις τράπεζες που έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός να μην θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφερόμενος στα τηλεοπτικά κανάλια και τις αντιδράσεις τους στο έγγραφο με το οποίο τους ζητούσε να πληρώσουν περίπου 41 εκατ. ευρώ για την χρήση των συχνοτήτων.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ο Ν. Παππάς απέρριψε τις θέσεις που προβάλλουν τα κανάλια. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα συμψηφισμού» ανάμεσα στον τηλεοπτικό χρόνο που δόθηκε στα κόμματα και τα τέλη συχνοτήτων που οφείλονται από το 2011, είπε και επεσήμανε πως ούτε η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή έχει ολοκληρωθεί, και επομένως δεν έχουν μειωθεί τα τέλη χρήσης συχνοτήτων.

Ο Υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «μέσα που έχουν συνηθίσει την φορολογική και φοροδοτική ασυλία» και επεσήμανε ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ εκ των πραγμάτων υποβοήθησε ιδιωτικά συμφέροντα. Από την ενέργεια αυτή προκύπτουν πολιτικές και άλλες ευθύνες».

Για το μνημόνιο ο Ν. Παππάς είπε ότι «αποτέλεσε βωμό θυσίας των δικαιωμάτων και εξαγνισμού της διαφθοράς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By