Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Παππάς: H επιστολή λέει αλήθειες κι όχι μισόλογα

«Έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας

pappas

«Έχουν γίνει οι απαραίτητες προσπάθειες για να είναι ευτυχής η κατάληξη και να προχωρήσουν τα πράγματα διότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας» δήλωσε, μιλώντας στον Real FM ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς λίγη ώρα μετά την αποστολή του ελληνικού αιτήματος για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης απαντώντας στο ερώτημα αν οι διατυπώσεις προέκυψαν από διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Μιλώντας για το περιεχόμενο της επιστολής ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η επιστολή αυτή λέει αλήθειες, δεν λέει μισόλογα, χρησιμοποιεί τη γλώσσα όπως πρέπει και δεν υπαναχωρεί από τις ελληνικές θέσεις. Ζητεί την παράταση της δανειακής σύμβασης ακριβώς για να βρούμε τη μετάβαση από τη μνημονιακή εποχή στην εποχή όπου το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι ένα πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Στο πνεύμα αυτό ο κ. Παππάς δήλωσε «πολύ αισιόδοξος» ότι θα βρεθεί λύση «διότι αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση στις επισκέψεις της στις ευρωπαϊκές χώρες στο ερώτημα «τι ζητάτε;» απαντούσε «εμείς δεν ζητάμε, συζητάμε».

«Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Η γερμανική ηγεσία προσπαθεί να εξηγήσει στον γερμανικό λαό τι συμβαίνει και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κοινά συμφωνημένων κανόνων ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με αυτούς, όπως το σύμφωνο σταθερότητας. Αρα έχουν δείξει οι πρώτες ημέρες και εβδομάδες ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται χωρίς έπαρση, με σθένος, χωρίς φωνές και κραυγές, αλλά με αποφασιστικότητα με τεκμηρίωση με πίστη στις δυνάμεις της οι οποίες δεν είναι άλλες από τη λαϊκή υποστήριξη» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

By