Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Παππάς: «Ο στόχος για τις 200 ψήφους είναι εφικτός»

Τι αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας για τον εκλογικό νόμο

pappas

Η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο εκλογικό νόμο θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής, ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, εκτιμά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καλώντας παράλληλα να τον ψηφίσουν όσα κόμματα υποστηρίζουν παραδοσιακά την απλή αναλογική.

«Ο στόχος για τις 200 ψήφους είναι εφικτός» τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ ερωτηθείς για το αν θα είναι αποτυχία της κυβέρνησης η ψήφιση του εκλογικού νόμου μόνο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απαντά:

«Αποτυχία θα ήταν να κυβερνάμε και να μην τηρήσουμε τη δέσμευση που μας ακολουθεί εδώ και δεκαετίες για απλή αναλογική.

Τηρούμε λοιπόν αυτή τη δέσμευση και ελπίζουμε και ζητούμε να την τηρήσουν και όσα κόμματα την έχουν υποστηρίξει». Απορρίπτει τα σενάρια ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου ανοίγει το δρόμο για εκλογές το φθινόπωρο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη σύγκρουση με τους δανειστές στα εργασιακά, λέγοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί γρηγορότερα και χαρακτηρίζοντας «αστείο» να κατηγορείται η κυβέρνηση για φυγομαχία.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το Brexit, καθώς, όπως σημειώνει, «έχει καλυμμένες δανειακές ανάγκες, πολιτική σταθερότητα και δυνατότητες για ανάπτυξη», ενώ εκφράζει την ελπίδα «να μην αδρανήσουν διεθνείς θεσμοί και να μην προκύψει μια παγκόσμια αναταραχή». Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη «μιας διαρκούς και συντεταγμένης αντεπίθεσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη» ώστε να ανακοπεί η άνοδος της Ακροδεξιάς.

By