Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Παππάς – Τσακαλώτος παραμένουν στις Βρυξέλλες για οριστικοποίηση συμφωνίας

Η Αθήνα κάνει λόγο για αλλαγή στάσης του Παρισιού, ενώ εκθειάζει το ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

dragaskis tsakalotos

Στις Βρυξέλλες θα παραμείνουν μέχρι την Πέμπτη, οπότε πραγματοποιείται η τακτική Σύνοδος Κορυφής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι δύο άνδρες θα έχουν αλλεπάλληλες επαφές με αξιωματούχους των θεσμών προκειμένου να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες και η συμφωνία να οριστικοποιηθεί.

«Το θέμα του χρέους έχει ανοίξει για τα καλά» δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, αλλά αυτό που μένει να αποτυπωθεί στο κείμενο μιας συμφωνίας μια ικανοποιητική δέσμευση από πλευράς θεσμών για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η Αθήνα κάνει λόγο για αλλαγή στάσης του Παρισιού, ενώ εκθειάζει το ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι κυβερνητικές πηγές αισιοδοξούν για τη συμφωνία, κάνοντας λόγο για «κείμενο που έχει ικανοποιήσει όλους τους στόχους που είχαν θέσει οι δανειστές και είναι βάση για συμφωνία».

Όπως αποκάλυψε η Καθημερινή, η ελληνική αντιπρόταση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στους δανειστές προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα συνολικού ύψους 2,6 δισεκ. ευρώ για το τρέχον έτος, και 5,2 δισεκ. ευρώ για το 2016.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By