Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρακολουθούνται οι μουσουλμάνοι στη Σλοβακία

«Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο στη χώρα μας, έχουμε εντείνει την επιτήρηση σε κάθε καταυλισμό προσφύγων και στρατόπεδο κράτησης, όπως και την παρακολούθηση των ακροδεξιών εξτρεμιστών»

fiko-slovakia

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους που κατοικούν στη χώρα δυνητική απειλή, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί αυτή τη θρησκευτική κοινότητα, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Με την εξαίρεση του μαζικού φονικού του Μπρέιβικ στη Νορβηγία, σχεδόν κάθε φορά, όπου έχει γίνει τρομοκρατική επίθεση ευθύνονταν μουσουλμάνοι, άρα βάσει του νόμου είναι καθήκον μας να επαληθεύουμε εάν έχουν επαφές με ύποπτα πρόσωπα» τόνισε ο Φίκο, ο οποίος επανειλημμένος έχει ταχθεί εναντίον της υποδοχής προσφύγων.

«Όποιος θέλει να γίνει ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να πάει σε καμιά εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ μιλάμε για την ασφάλεια» συνέχισε στον ίδιο τόνο, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

«Παρακολουθούμε κάθε μουσουλμάνο στη χώρα μας, έχουμε εντείνει την επιτήρηση σε κάθε καταυλισμό προσφύγων και στρατόπεδο κράτησης, όπως και την παρακολούθηση των ακροδεξιών εξτρεμιστών» κατέληξε ο Φίκο.

By