Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Μπαλαούρας – Κασιδιάρης στη Βουλή

Κάτω από ιδιαίτερα έντονο κλίμα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα για το κλείσιμο αξιολόγησης

mpala

H συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ξεκίνησε κάτω από πρωτοφανές κλίμα έντασης με τη σύγκρουση Μπαλαούρα με Χρυσή Αυγή και Δένδια με Χουλιαράκη.

Η ένταση προκλήθηκε από το γεγονός πως δεν είχαν κατατεθεί τα παραρτήματα ώστε να δουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι υπάρχει και τι όχι σε αυτά.

Ενδεικτικές ήταν οι εκφράσεις ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «Είσαι τραμπούκος», «Δεν φοβηθήκαμε τα τανκς, θα φοβηθούμε εσένα;» όταν ο Κασιδιάρης τον αποκάλεσε «βλάκα» και «καραγκιόζη» ενώ αρνήθηκε να καθίσει κάτω λέγοντας στον πρόεδρο της Επιτροπής «Φώναξε την αστυνομική φρουρά να με βγάλει έξω…».

Στη συνέχεια, ακολούθησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Γιώργο Χουλιαράκη, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να παίρνει το λόγο και να λέει πως το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να γίνει η συζήτηση αν δεν κατατεθούν τα παραρτήματα, με τον Χουλιαράκη να απαντά πως η Χρυσή Αυγή θέλει να δυναμιτίσει τη διαδικασία και βρίσκει πάτημα στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγο αργότερα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατέθεσε ως νομοτεχνική βελτίωση τα παραρτήματα, τα οποία δεν είχαν περιληφθεί στο νομοσχέδιο.

Σύσσωμη πάντως η αντιπολίτευση ζήτησε να διακοπεί η συζήτηση ώστε να μελετηθούν τα παραρτήματα και να συνεχιστεί το απόγευμα.

Αιχμηρός ήταν και ο Μάκης Βορίδης σημειώνοντας πως είναι αδύνατον να ψηφίσουν χωρίς να δουν τι έχει αποφασιστεί να μπει στο Ταμείο για τα επόμενα 99 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δίνετε τα πάντα στους ξένους.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως τα κείμενα και οι απαιτήσεις έρχονται έτοιμα από το εξωτερικό και τους δανειστές και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν προλάβει να μεταφραστούν ενώ συμπλήρωσε πως «Ό,τι σας έχουν φέρει, το υπογράφετε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By