Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Παραπέμπεται για έλεγχο ο Γκίκας Χαρδούβελης λόγω μη υποβολής Πόθεν Έσχες

Τι αποφάσισε η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

xardouvelis-ypoik

Την ολοκλήρωση της διαχείρισης παλαιότερων, αλλά και νέων υποθέσεων επιχειρεί η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, και στο πλαίσιο αυτό πέραν όλων των άλλων, σήμερα:

Πρώτον, ζήτησε την ολοκλήρωση της υπηρεσιακής διαδικασίας για την ανάρτηση των δηλώσεων πολιτικών προσώπων στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Δεύτερον, επαναβεβαίωσε απόφαση προηγούμενης συνεδρίασης, να παραπεμφθεί προς έλεγχο από τον αρμόδιο εισαγγελέα η περίπτωση του πρώην υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη, επειδή δεν είχε υποβάλει δήλωση, ενώ ήταν υποχρεωμένος, όταν είχε την ιδιότητα του διευθυντή οικονομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να εξέφρασε την έκπληξή του για εκείνη την απόφαση, με το επιχείρημα ότι όλα εμπεριέχονται στις δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει όταν υπουργοποιήθηκε, σε μετέπειτα χρόνο. Τα μέλη της Επιτροπής έκριναν σήμερα, λοιπόν, ότι δεν έπρεπε παρ’ όλα αυτά να αλλάξει η σχετική απόφαση.

Τρίτον, αποφάσισε να απευθύνει τελική ειδοποίηση σε νυν βουλευτή, στην επόμενη συνεδρίαση να προσέλθει και να δώσει διευκρινίσεις για σοβαρά «κενά» σε ό,τι αφορά την προσωπική του υπόθεση περί την δήλωση «πόθεν έσχες» (δεν γνωστοποιήθηκε ποιά ακριβώς κενά αφορά), καθώς ο εν λόγω έχει δείξει απαξιωτική προς τη Βουλή άρνηση να ανταποκριθεί σε αρκετές ως τώρα σχετικές προσκλήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Τέταρτον, να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από τους ορκωτούς λογιστές οι δηλώσεις τριών προσώπων -δύο εκ των οποίων νυν βουλευτές-, καθώς έφθασαν στην Επιτροπή καταγγελίες για τις περιπτώσεις τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για τις περιπτώσεις των Σταθάκη-Φλαμπουράρη.

By