Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Παραπέμπεται (;) ο Γιάννης Βαρουφάκης

Δεκτό, έστω και με καθυστέρηση, το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να συζητηθεί πιθανή παραπομπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

varoufakisΣήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, με εντολή Μητσοτάκη, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής για το εν λόγω θέμα, καθώς για τον τρόπο νομοθέτησής της, με τροπολογίες κ.λπ.

Ο κ. Βούτσης, λίγο αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, είπε πως ενημέρωσε τη ΝΔ ότι το αίτημά της για σύσταση εξεταστικής για τις ευθύνες Βαρουφάκη θα συζητηθεί στη Βουλή έως τα τέλη Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, μετά από συνεννόηση που θα έχει με την κυβέρνηση θα οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία για τη συζήτηση. Παράλληλα, τόνισε ότι για θέματα που μπορούν να συζητηθούν και να δίνονται λύσεις δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικές εντάσεις χωρίς νόημα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΝΔ.

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη χθεσινή επιστολή των 36 βουλευτών του κόμματος σχετικά με τον τρόπο που ασκούνται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και το νομοθετικό έργο, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική κίνηση επέλεξε να απαντήσει θεσμικά. Όπως είπε, τα ζητήματα για την καλύτερη νομοθέτηση έχουν ήδη τεθεί και συζητηθεί, τόσο στην Διάσκεψη των Προέδρων όσο και κατά τη συζήτηση αλλαγής του Κανονισμού τα Βουλής.

Ο κ. Βούτσης αναγνώρισε, πάντως, ότι υπήρξε μία σχετική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι χωρίς να θέλει να κάνει συμψηφισμούς, υπήρξαν στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις που δεν έγιναν ποτέ. «Στη συζήτηση του Κανονισμού της Βουλής, στις 28 Ιουνίου, αναφέρθηκα θεσμικά και δημόσια σε όλα αυτά τα ζητήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, και αυτοκριτικά, και επεξηγηματικά, σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την καλύτερη νομοθέτηση. Υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα σφιχτά περιθώρια. Το ξέρουμε, ελπίζω αυτός ο κύκλος γρήγορα να κλείσει. Ο τρόπος που έρχεται και επανέρχεται αυτό το ζήτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί πεδίο παρεξήγησης», υπογράμμισε και κατέληξε: «Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται για όσους χρειάζεται και για όσα θέματα χρειάζεται. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα για θέματα της Δημοκρατίας».

Οσον αφορά στο άλλο σκέλος της παράστασης διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι έχει τοποθετηθεί επί του θέματος από την έδρα του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By