Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Παρασκεύπουλος: Καταστροφολογία οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης

paraskevopoulos1

Aπάντηση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός απαντώντας στη δημόσια κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τη χειρότερη διοικητική κρίση» στο χώρο της δικαιοσύνης, έκανε λόγο για «καταστροφολογία του εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης» ενώ σχετικά με τις ενέργειες του για την εκκαθάριση αναφορών κατά δικαστικών λειτουργών, ο κ. Παρασκευόπουλος επεσήμανε πως οι διαδικασίες που έχουν κινηθεί, καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκου, περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου Υπουργού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:
Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Υπουργό Δ.Δ.Α.Δ. να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη “χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη”. Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος όμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:

α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.

β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.

γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.

δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί “παραδικαστικών σκανδάλων” κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.

ε) Ότι η -για μικροκομματικούς λόγους- καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς».

By