Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

Παρασκευόπουλος: Από 11 Μαΐου οι αιτήσεις για τα «βραχιολάκια»

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του “βραχιολιού’»

paraskevopoulos

Ξεκινούν οι αιτήσεις για όσους φυλακισμένους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο μέτρο με το «βραχιολάκι» για κατ” οίκον περιορισμό με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και ανακοινώνει πως εναρκτήρια ημερομηνία θα είναι η 11η Μαΐου.

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του “βραχιολιού’» σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι τα «βραχιολάκια» δεν αγοράζονται και ότι όταν τελειώσει η σύμβαση η εταιρεία θα τα πάρει πίσω.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα και «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του “βραχιολιού’».

Αν κάποιος δεν δεχθεί το «βραχιολάκι», «τότε το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης σε κατ” οίκον έκτιση δεν θα προχωρήσει», εξήγησε ο υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν έχει πληροφορηθεί επίσημα για κάποια άρνηση του Σάββα Ξηρού σχετικά με το «βραχιολάκι».

Το «βραχιολάκι», σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από 10 ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By