Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρασκευόπουλος: H κυβέρνηση δε θέλει να εφαρμόσει καταθλιπτικά μέτρα

Ο υπουργός δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή

paraskeuopoulos

«Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα μέτρα τα οποία θα είναι καταθλιπτικά, θα είναι βαριά για την πλειονότητα των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Για τα επόμενα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή εργάζονται 6 με 7 νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και σημείωσε:

«Ο πρώτος νόμος που ψηφίστηκε είχε γενικά στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, γιατί υπάρχει οπωσδήποτε ένας υπερπληθυσμός που κάνει τις συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες. Τα επόμενα νομοσχέδια θα είναι περισσότερο δημιουργικά. Δηλαδή, θα προσπαθήσουμε να στήσουμε δομές και στο σωφρονιστικό σύστημα, αλλά, βέβαια, και να δώσουμε συνθήκες καλύτερης απονομής δικαιοσύνης».

Ο υπουργός μίλησε σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα και το αύριο της νέας γενιάς. Τόνισε ότι η σημερινή γενιά αντιμετωπίζει δυσκολίες πολύ περισσότερες από αυτές που υπήρχαν πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια. «Η νέα γενιά πρέπει να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και πρέπει και η ίδια να αλλάξει σε πολλά πράγματα μια στάση ζωής, προκειμένου να μπορέσει να ζήσει στο μέλλον. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα συμβούν. Η πορεία είναι δύσκολη, αλλά νομίζω ότι στο βάθος του τούνελ υπάρχει φως», είπε.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η Σίσσυ Πετράκου, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η εκδήλωση τοποθέτησαν πανό μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στου πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία. Τα αιτήματά τους είναι να σταματήσει η καταπίεση πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία που βρίσκονται σε ελληνικές φυλακές και να αποφυλακιστεί ο προφυλακισμένος Mustafa Lafci.

Προσερχόμενος ο υπουργός συνομίλησε μαζί τους και τους είπε ότι θα συζητήσουν τα θέματα αυτά. Στη συνέχεια μέλη της Επιτροπής και της Πρωτοβουλίας πήγαν στην εκδήλωση για να πάρουν το λόγο.