Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παράταση για τις ομαδικές απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ικανοποίηση των εργαζομένων

metro-thess

Την ικανοποίησή τους, για την παράταση που δόθηκε, στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, εκφράζουν οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν το “Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης” και το “Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης”, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έδωσε 20ήμερη παράταση, στη διαδικασία διαβούλευσης, για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων που απασχολούνται στα εργοτάξια του μετρό.

Ελπίζουν, ότι το χρονικό διάστημα θα είναι αρκετό, προκειμένου να ενημερωθούν οι νέες ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, για τα πραγματικά προβλήματα του έργου, αλλά και να αναπτυχθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του έργου, που παραμένει “παγωμένο”.

Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη, οι προγραμματισμένες απολύσεις, δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ για αύριο, εξήγγειλαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας, στη Θεσσαλονίκη.

By