Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Παρατήρηση ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη συμμαχική Σαουδική Αραβία

Σε μια από τις σπάνιες επικρίσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στον στρατηγικό σύμμαχό της, τη Σαουδική Αραβία, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κάλεσε το Ριάντ να απελευθερώσει τον μπλόγκερ Ραέφ Μπαντάουι.

Μιλώντας στο συνέδριο για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουάσινγκτον, ο Πενς ανέφερε το όνομα του Μπαντάουι μεταξύ εκείνων που κρατούνται σε διάφορες χώρες του κόσμου –από τη Σαουδική Αραβία μέχρι την Ερυθραία, τη Μαυριτανία και το Πακιστάν– επειδή εξέφρασαν άποψη για τη θρησκεία.

«Ο αμερικανικός λαός είναι στο πλευρό σας και σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τις κυβερνήσεις της Ερυθραίας, της Μαυριτανίας, του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας να σεβαστούν το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ελευθερία της συνείδησης και να τους απελευθερώσουν» τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Αξίζει να σχολιαστεί το γεγονός ότι είναι από τις λίγες φορές που η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί επικριτική στάση απέναντι στη Σαουδική Αραβία, εάν σκεφτεί κανείς ότι παρέμεινε σιωπηλή στο θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι, στην Κωνσταντινούπολη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By