Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

«Παρέλαση» υπουργών και βουλευτών στο γραφείο Τσακαλώτου – Φωτίου

Νυχτερινή «παρέλαση», με τουλάχιστον μια ντουζίνα υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είχε «κεκλεισμένων των θυρών», την Δευτέρα το βράδυ, στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός (και επικεφαλής της «Κίνησης των 53»), Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 10.30 το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη, όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι.

Κανείς πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει στους δημοσιογράφους που είχαν ξεμείνει μέχρι τόσο αργά στο υπουργείο, το αντικείμενο της βραδινής συνάντησης. Είναι βέβαιο όμως πως η δίωρης διάρκειας συζήτηση είχε αποκλειστικά πολιτικό και όχι οικονομικό περιεχόμενο, εν όψει μάλιστα της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό «μενού» προφανώς περιελάμβανε και την «γραμμή» που θα τηρήσουν οι «53» της πολιτικής ομάδας, της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επίσης, συζητήθηκαν εκκρεμότητες νομοσχεδίων.

Ο ίδιος ο υπουργός πάντως αντιμετώπισε με χιούμορ και χαμόγελο την ερώτηση γιατί συγκεντρώθηκε στο γραφείο του «το μισό υπουργικό συμβούλιο». «Τώρα γίνεστε υπερβολικοί» απάντησε, πριν κατέβει βιαστικά τις σκάλες από τον 6ο όροφο του υπουργείου, φεύγοντας από το γραφείο του.

Με σκωπτική διάθεση και η κυρία Θεανώ Φωτίου απέφυγε να πει οτιδήποτε σχετικά με την συνάντηση ή και για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών για τον οποίο ρωτήθηκε, λέγοντας: «Ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!

Αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, που ρωτήθηκε αν είναι έτοιμοι στο υπουργείο του και για βουλευτικές εκλογές, απάντησε κατά την αναχώρησή του, μπαίνοντας στο ίδιο ασανσέρ με την κυρία Φωτίου: «Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;».

By