Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Παρεμβάσεις σε φόρους και ασφαλιστικό από το Σεπτέμβριο

Με το βλέμμα στο 2021 και φυσικά στις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας, η κυβέρνηση στοχεύει να προχωρήσει στην εφαρμογή φοροελαφρύνσεων αλλά και να ανοίξει το ασφαλιστικό με παρεμβάσεις που θα συνιστούν μια νέα τολμηρή μεταρρύθμιση.

Με αφετηρία τη φοροελάφρυνση της μισθωτής εργασίας και τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, το οικονομικό επιτελείο ζεσταίνει τις μηχανές προκειμένου να επαναφέρει τον σχεδιασμό για περιορισμό των βαρών, αλλά και να προετοιμαστεί για τις δημοσιονομικές δυσκολίες που φέρνει η μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Η κυβέρνηση από τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει ένα «συνδυαστικό» πακέτο, περιλαμβάνοντας ένα μείγμα μέτρων στήριξης για τους πληγέντες της πανδημίας, τη μονιμοποίηση φορολογικών παρεμβάσεων με σταδιακή ισχύ από το 2021, ενώ ως βασική προτεραιότητα αναδεικνύονται οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, τόσο στις επικουρικές όσο και στον πρώτο αναδιανεμητικό πυλώνα.

Οι σχεδιασμοί είναι πάνω στο τραπέζι και οι προτάσεις αναμένονται να συζητηθούν με τις Βρυξέλλες μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Στο υπό εξέταση πακέτο ελαφρύνσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και φυσικά η στήριξη της μισθωτής εργασίας.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By