Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Παρέμβαση εισαγγελέα για εκπόρνευση ανήλικων προσφύγων σε Ελληνικό και Ειδομένη

Πληθώρα καταγγελιών έχει συγκεντρωθεί σχετικά με την εκπόρνευση ανηλίκων σε Ελληνικό και Ειδομένη

prosfiges6

Οι καταγγελίες για εκπνόρνευση ανήλικων προσφύγων στο Ελληνικό και την Ειδομένη προκάλεσαν την παρέμβαση της αντιεισαγγελέα Ξένης Δημητρίου.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα για τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, ορισμένοι φιλοξενούμενοι εκδίδουν ανήλικα παιδιά. Παράλληλα διαβίβασε και δημοσιεύματα για εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.

Η κ. Δημητρίου, αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα δημοσιεύματα για να πράξουν οι εισαγγελικές αρχές κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

«Εχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες, ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος, σε έναν παράδρομο εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία, έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους», είχε καταγγείλει ο κ. Κονδύλης.

Για τις καταγγελίες του δημάρχου Αλίμου κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτά τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή αν επιβεβαιώνει την καταγγελία του κ. Κονδύλη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, σε πόσα άτομα ανέρχεται η αστυνομική δύναμη που περιφρουρεί την περιοχή σε καθημερινή βάση και ποιο είναι το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται στο Ελληνικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By