Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εκχώρηση Ελληνικού

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας

elliniko600_150114

Προκαταρτική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda βρίσκεται σε εξέλιξη κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου μετά τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών.

Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της για τον ιστότοπο tovima.gr η Γιάννα Παπαδάκου, καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στην έρευνα που διεξάγει την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα αλλά, το στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκο Γαλανό, ανθρώπους από την Περιφέρεια Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη.

Παράλληλα, ο κ. Δραγάτσης εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή την Εκθεση του ΤΕΕ (σύμφωνα με αυτή, η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ, την ώρα που η εκχώρηση στη Lamda έγινε για 914.000.000 ευρώ), ενώ έχει διορίσει και δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας.

Από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πάντως, μετά την προσφυγή της Περιφέρειας η υπόθεση θα παραπεμφθεί για να κριθεί σε τμήμα της Μείζονος Ολομέλειας (7μελές).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By